l Home r

 

r Naključni član l

 Chat

Trenutno je v chat prijavljenih 0 oseb.
[ Odpri Chat ]

 

 

 

Spopadi

   Spopadi      

 

Gora Matsujamo
18.11.2007 Lom


Leta 1944 so američani vlagali velika sredstva v Projekt Manhattan. Izdelali naj bi bombo z ogromno rušilno močjo. Ampak kljub vsej tajnosti in previdnosti se ni izšlo vse gladko. V eni noči so izginili vsi znanstveniki, ki so bili gonilo projekta in projekt je zastal. Američani so mrzlično rekrutirali nove znanstvenike, a kdor koli je začel sodelovati na projektu je hitro izginil brez sledu!


1945 Američani niso izdelali atomske bombe, in so se morali v Japonski izkracati in jo napasti iz morja z vojsko. Celotna preostala japonska vojska se je vkopala, ter od takrat naprej vodila defenzivno vojno in 2. svetovna vojna(WW-2) se je zavlekla. V letu 1946 je prišlo do nekaj oboroženih konfliktov med Američani in Sovjeti, odnosi so se zaostrovali in hitro sta se oblikovala dva bloka, vzhodni in zahodni. V začetku leta 1947 je Amerika Sovjetski zvezi napovedala vojno, ki pa se je odvijala predvsem na Evropskih tleh. Močni boji so potekali vse do konca desetletja. V tem času, ko sta se bloka izčrpavala, se je Japonska, ki so jo bolj kot ne pustili na svojih tleh, uspela okrepiti.

Leta 1951 japonska preide iz defenzive nazaj v ofenzivo. V dobrem letu prevzame nadzor nad večino Tihomorskega otočja ter jugovzhodno azijo. Sedaj se američani zdramijo in preidejo v kontraofenzivo. Prva strateška točka jim je otok v tihem morju, nad katerim se dviga gora Matsujamo. Na otoku se strateško pomembno letališče in američani napadejo močno branjen otok z zračnim desantom.